A legkönnyebb: botmixerrel, vagy turmixgéppel
1: Mérj ki adagonként 200 ml vizet és forrald fel.
2: Öntsd a forró vízbe a por felét (70g) és jól turmixold össze.
Amire figyelj: Ha nagyobb, esetleg üvegkelyhes turmixgéppel dolgozol, akkor a forralt víz lehűlhet amikor a turmixba kerül. A krém karamell krémes állagának kialakulásához mindenképp min. 70-80 Celsius fokos víz szükséges. Ilyen esetben a már összemixelt italt mikróban, tűzhelyen, újra kell melegíteni minimum 70-80 fokig.
Elkészítés tűzhelyen:
Mérj ki adagonként 200 ml vizet és tedd a tűzhelyre. Öntsd a krém karamell por felét (70g) egy pohárba, tegyél rá 3-4 evőkanállal a meleg vízből, és keverd simára. Utána kevergetés mellett öntsd a simára kevert port a többi vízhez és minimum 70-80 fokig, vagy forrásig folyamatos kavargatás mellett főzd. Ha túl sűrű, vízzel higíthatod.
Elkészítés gőzkarral:
1: Tedd a krém karamell por felét (70g) a főzőpohárba.
2: Önts hozzá 2 dl vizet.
3: Gőzöld amíg krémes állagú nem lesz.