Rólam

 

1985. július 28-án születtem Budapesten. Édesanyám pedagógus, édesapám építészmérnök. 1993-ban Budapestről Érdre költöztünk, ahol gyerekkorom nagy részét töltöttem három testvéremmel együtt. Az általános iskola elvégzése után a Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum Mechatronikai Szakgimnáziumába jártam, ahol a gimnáziumi évek után mechatronikai technikus képesítést szereztem [mechanika, elektronika, informatika]. Tanulmányaim elvégzése után egy bankintézetben dolgoztam, ahol elkezdhettem az ismerkedést az üzleti kommunikációval és marketinggel.

Talán azért, mert sokat ültem bankban, számítógép előtt, figyelmem a helyi értékek és értékteremtés felé kezdett fordulni, így kerültem el messze Budapesttől. Kerestem azokat a helyeket, ahol minél több maradt meg a mindennapi munka szeretetéből és a tenni akarásból. Mint kiderült, ilyen helyet nem is olyan könnyű találni. 2009-ben költöztünk egy somogyi, pici faluba volt feleségemmel együtt. Tanulgattam az állattartást, a vidéki életet és elkezdtünk beilleszkedni új környezetünkbe. Két gyermekünk született. Mivel mindig is vonzott az emberekkel való kommunikáció, együttműködés és az értékteremtés, egyértelmű volt, hogy a jövőbeli megélhetésünket ezen szempontok köré fogom felépíteni. Másik hobbim az elektronika mellett a cukrászat volt. A csokoládékészítés csak egy kósza ötletnek indult, de amikor láttam, mennyire pozitívak a visszajelzések és mennyi a bátorító szó, úgy döntöttem, hogy szeretnék csokoládéval foglalkozni hosszabb távon is.  Ekkor a vállalkozás előkészítésére fektettem nagy hangsúlyt. A weboldalt az arculattervet csiszolgattam, saját receptúrákat fejlesztettem, kerestem a lehetséges viszonteladókat és értékesítési pontokat.

2017. júliusában válásunk miatt visszaköltöztünk Érdre. Itt, a főváros közelében dinamikusabban tudtam folytatni a vállalkozás fejlesztését. Később megismerkedtem jelenlegi feleségemmel, akivel együtt tudjuk építeni vállalkozásunkat. Így sikerült 2018-ban megalapítani első cégünket, melyben mindketten dolgozunk. Viszonteladói bázisunkat folyamatosan bővítjük, hogy minél több helyen találkozhassanak  a vásárlók ezekkel a különleges csokoládékkal.

Palotai Dániel               Budaörs, 2020.01.14.