Rólunk röviden

2013. december… Egy Somogy megyei pici falu szöllőhegyén egy régi, vert falú házban üldögéltünk. Itt fent csak ketten laktak rajtunk kívül.  Gondolkodni, áthangolódni költöztünk ide, Magyarország legnagyobb városából. Mindenki megkérdi tőlem, hogyan és hol fogtam bele a csokoládéval való foglalatosságba? Helyileg ott, a szőlőhegyen. Persze akkor még nem üzletszerűen. Sokat gondolkodtam mi lenne az a tevékenység amit szívvel tudnék végezni és nem utolsó sorban a családomnak is elő tudnám teremteni az anyagiakat. Először csak jövedelemkiegészítésként indult a dolog. Később olyan sokan érdeklődtek, hogy úgy döntöttem, érdemes komolyabban foglalkozni a csokoládékkal.

Étcsokoládénk teljesen saját receptúrájú: teljes értékű termelői mézzel édesítünk, amit nem hőkezelünk és semmilyen adalékanyagot nem használunk fel az elkészítéshez. Étcsokoládéink kizárólag minőségi kakaóbabot, termelői mézet, és ízesítő anyagokat tartalmaznak (dió, mogyoró, gyömbér, narancsolaj, tökmag és chilipaprika).  A táblák elkészítése és csomagolása kézzel, odafigyeléssel, gyártósorok nélkül történik. Tejcsokoládéinkat hagyományosan, cukorral készítjük. Kakaótartalmuk kiemelkedően magas, 41%. Alapanyagként kiváló minőségű belga és kolumbiai kakaóanyagokat használunk fel ét, és tejcsokoládéink elkészítéséhez. Az egyediségen kívül fontos szempont még a környezettudatosság is. Ahol lehet, nem használunk műanyag alapú csomagolóanyagot, igyekszünk minél kevesebb hulladékot termelni. Fontos szempont ezek mellett a letisztult és egyszerű megjelenés, valamint a csokoládéink tisztasága. Kizárólag természetes anyagokkal dolgozunk.

Célunk, hogy kiváló és versenyképes magyar termékeket juttathassunk piacra, és annak minőségével hozzájárulhassunk a magyar csokoládékultúrához.