Forró csokoládéink elkészítése

forrocsoki_fa_hatterrel

Kedves Vásárlónk!

Köszönjük, hogy a mi forró csokoládénkat választottad, reméljük meg leszel vele elégedve. Termékeinket kézzel odafigyeléssel gyártósorok nélkül készítjük, kizárólag kolumbiai minőségi kakaóbabokból, mindenféle adalékanyag nélkül. A forró csokikat elkészítheted tűzhelyen és gőzkarral is. Bármilyen kérdés esetén keress minket bátran a 20/285 76 65 -ös telefonszámon.

Ajánlott adagolás:

Édesítés mentes termékeink esetén a következő adagolást ajánljuk: Egy adaghoz (200ml tejhez) 3 evőkanállal vegyél ki a tasakból. (30g) Mogyorós forró csoki esetén 3 púpos evőkanállal (40g). Mézeskalács fűszerezéssel készült forró csokoládéink kizárólag cukormentes változatban érhetőek el.

cukorral édesített termékeink esetén pedig a következőket: Egy adaghoz (200ml tejhez) 5 evőkanállal vegyél ki a tasakból. (50g) Mogyorós forró csoki esetén 5 púpos evőkanállal (60g).

Elkészítés tűzhelyen:

1: Mérj ki adagonként 200 ml tejet, tedd a tűzhelyre, és a 2/a vagy a 2/b pont alapján készítsd el.

2/a: Öntsd a forró csoki port egy pohárba, tegyél rá 3-4 evőkanállal a majdnem forró tejből, és keverd simára. Utána kevergetés mellett öntsd a simára kevert port a forraló edénybe és minimum 90 fokig, vagy forrásig főzd. 

2/b: Finomabb állag érhető el, ha a következők szerint dolgozod a tejbe a port: A már éppen forró összes tejet (40-50 fok) töltsd egy befőttesüvegbe, vagy shakerbe. Öntsd bele az összes kimért forrócsoki port, zárd le és jól rázd össze amíg a pici kakaószemek fel nem oldódnak. Utána öntsd vissza az egészet a forraló edénybe és minimum 90 fokig, vagy forrásig főzd. A shakerbe csak akkor tud jól elegyedni a forrócsoki ha maximum félig töltöd!

Ha túl sűrű, hígítsd még egy kis tejjel. A forró csokiban esetlegesen megjelenő fekete pöttyök őrölt kakaóbab szemcsék. Ezek kevergetéssel lassan oldódnak. A termék minőségét nem befolyásolják, mivel ez egy természetes velejárója forró csokoládéinknak. Az édesítés mentes forró csokoládékat ízlésed szerint bármilyen édesítővel édesítsd.

TIPP: Tovább krémesítheted a forró csokoládét egy botmixer segítségével.

Elkészítés gőzkarral:

1: Tedd az elkészíteni kívánt forró csoki port a főzőpohárba.

2: Önts hozzá egy pici tejet, keverd el, majd öntsd hozzá a maradék tejet. (1 adaghoz, 2 dl ajánlott)

3: Gőzöld körülbelül 90 fokig.

A forró csokiban esetlegesen megjelenő apró fekete pöttyök őrölt kakaóbab szemcsék. Ezek a gőzölés során lassan oldódnak. A termék minőségét nem befolyásolják. Ez természetes velejárója forró csokoládéinknak, mivel semmilyen emulgeálót (egyneműsítőt) nem használunk. Az édesítés mentes forró csokoládék ízlés szerint bármilyen édesítővel édesíthető. Ezt javasolt a vendégeknek kommunikálni, mert tájékoztatás hiányában azt hihetik, hogy az ital teljesen keserűen javasolt fogyasztásra.

Érdemes az italt minimum 90 fokig gőzölni, hogy a keményítő jól megdagadhasson. Elégtelen duzzadáskor a keményítő nem tudja magában tartani hosszabb ideig a nedvességet. Ez minden keményítőnél és más keményítő tartalmú forró csokoládéknál is így működik.