Csokoládékrémek

FONTOS: Mivel a kakaóbab részeként csak kakaóvajat tartalmaz, így hőmérséklet függvényében kialakulhat benne a vaj bármelyik kristályszerkezete. (A kakaóvajnak hat féle kristályszerkezete van, amik fokozatosan, egymás után alakulnak ki, mindegyik más hőmérsékleten.) Adott esetben, ez apró gömbökként jelentkezhet, ahogy a kristályszemcsék egymásra épülnek. Ekkor ajánlott minimum 33 fok fölé melegíteni, majd hűtőben lehűteni, így a kristályok szerkezete újra felbomlik, és a termék állaga visszaáll eredeti alakjába. A termék stabilizátorokat nem tartalmaz.

Csokoládékrémeink

Kézműves csokoládékrémeink alapja kizárólag “Fino de Aroma” minősítésű kolumbiai, valamint madagaszkári kakaóbabokból készül. Nem tartalmaz hozzáadott tejet, a termék telt ízét maga a kakaó, és egy pici csipet só adja. Az édesítéséhez minimális mennyiségű (16%) barna nádcukor kerül felhasználásra, teret engedve ezzel a kakaóbab természetes ízének kibontakozására. Ajánljuk minden csokoládé kedvelőnek ezt a naturális, karakteresen étcsokoládés ízű főzött krémet.

Ízesítések:

  • natúr
  • mogyorós
  • mentás
  • szilvás
  • meggyes
  • tökmagos

Összetevők:

kakaómassza (100% kolumbiai kakaóbabból), víz, barna nádcukor, ízesítők (aszalt szilva, aszalt meggy, tökmag, borsmenta olaj, törökmogyoró), só. Tartósítószer: kálium-szorbát.

A termék szója, tej, és pálmaolaj hozzáadása nélkül készül, valamint VEGÁN.

Mindegyik ízesítés tartalmazhat nyomokban tejszármazékot, tökmagot és törökmogyorót

Felhasználás:

25-28 fokon krémes, pudingos, vagy mousse állagú, így fogyasztható önmagában is.  Hűtőből kivéve keményebb, kenhető kenyérre, palacsintába, vagy tölthető akár süteménybe is. Egy kicsit megmelegítve (33 fok felett) pedig szószként, öntetként is remek. Fagylaltra kiváló, de akár kekszet is tunkolhatunk bele. Hűtőbe visszatéve bármikor 1-2 óra alatt újradermed. A szilvás ízesítésű kimondottan lágyabb állagú, ezért az hűtőben sem szilárdul meg annyira, krémes állaga 5 fok körül is megmarad.