1985. július 28-án születtem Budapesten. Édesanyám pedagógus, édesapám építészmérnök. 1993-ban Budapestről Érdre költöztünk, ahol gyerekkorom nagy részét töltöttem három testvéremmel együtt. Az általános iskola elvégzése után a Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum Mechatronikai Szakgimnáziumába jártam (http://www.mechatronika.hu), ahol a gimnáziumi évek után mechatronikai technikus képesítést szereztem [mechanika, elektronika, informatika]. Tanulmányaim elvégzése után egy bankintézetben dolgoztam, ahol elkezdhettem az ismerkedést az üzleti kommunikációval és marketinggel.

Talán azért, mert sokat ültem bankban a számítógép előtt, figyelmem a helyi értékek és értékteremtés felé kezdett fordulni, így kerültem el messze Budapesttől. Kerestem azokat a helyeket, ahol minél több maradt meg a mindennapi munka szeretetéből és a tenni akarásból. Mint kiderült, ilyen helyet nem is olyan könnyű találni. Visnyére 2009-ben költöztünk, akkor már feleségemmel együtt. Tanulgattuk az állattartást, a vidéki életet és elkezdtünk beilleszkedni új környezetünkbe. Két gyermekünk született: Dani, aki hét éves és Gergely, aki négy. Mivel mindig is vonzott az emberekkel való kommunikáció, együttműködés és az értékteremtés, egyértelmű volt, hogy a jövőbeli megélhetésünket ezen szempontok köré fogjuk felépíteni. Másik hobbim az elektronika mellett a cukrászat volt. A csokoládékészítés csak egy kósza ötletnek indult, de amikor láttam, mennyire pozitívak a visszajelzések és mennyi a bátorító szó, úgy döntöttem, hogy szeretnék csokoládéval foglalkozni hosszabb távon is.  Eddig a vállalkozás előkészítésére fektettem nagy hangsúlyt. A weboldalt az arculattervet csiszolgattam, saját receptúrákat fejlesztettem, kerestem a lehetséges viszonteladókat és értékesítési pontokat.

2017 júliusában visszaköltöztünk Érdre, mivel a főváros közelében jóval fenntarthatóbbnak mutatkozott a vállalkozás üzemeltetése, s ez jelen esetben nem elhanyagolható szempont. Ennek eredményeképp szeptembertől elindult az értékesítés is, eddig főleg kézműves vásárokon voltam jelen. 2018 júliusától több viszonteladóval is folynak az egyeztetések, hogy minél több helyen találkozhassanak  a vásárlók csokoládéinkkal.

 

Üdvözlettel: Palotai Dániel               Budaörs, 2018.08.27.